Huvudsida

   

ANISISOP, Agastache 'Golden Jubilee'                                                           Familj Labiatae     Halvhärdig perenn    50 cm                                                 Agastache kommer ursprungligen från Nordamerika. Denna har fina guldgula blad och stadiga stjälkar som inte behöver stöttas. Den har ett anisdoftande bladverk och blommorna lockar till sig både bin, humlor och fjärilar. Blommar i juni-september. 

  AKLEJA, Aquilegia 'Mellow Yellow'                                                         Familj Ranunculaceae          Härdig perenn          50 cm                          Denna Akleja kom till år 1990 och det var den första i världen med ett gyllene bladverk. Det går att få fram till nästan 100% vid frösådd. I skuggan verkar bladen nästan självlysande, när de visar sig på våren. Blommorna som är vita eller ljust vitblå är ytterligare en bonus.                                
   

 SMULTRON, Fragaria vesca ’Golden Alexandra'                                   Familj Rosaceae           Härdig perenn              10-15 cm                          Denna ovanliga smultronsort med sitt gyllene, dekorativa bladverk, lyser upp det mörkaste hörn i trädgården. Den ger också söta, smakliga smultron under sommaren. Denna sort bildar inte revor.

                                               

 

BÄRNSTENSVIPPA, Talinum ’Kingswood Gold'                                     Familj Portulacacae            Flerårig inomhus            30-45 cm             Bärnstensvippa, är en ganska ovanlig växt ännu så länge, men har attraktiva, limegula, succulentaktiga blad som har bråttom med att sända upp höga stänglar fulla med små rosa stjärnformade blommor. När de väl börjar blomma, så fortsätter de under lång tid. Stänglarna med blommor gör sig fint som blandad i snittbuketter. När de slutat blomma, så bildas små runda fruktkapslar, som ser ut som små bärnstenskulor.