BRUGMANSIA / DATURA                                                                                         Huvudsida

 

SPIKKLUBBA, Datura metel ‘ Triple yellow’    ettårig                               Det här en en tre-dubbel datura, som har lätt för att gro och också är lätt att odla. Har underbara blommor!
De väldoftande blommorna slår ut på kvällen. Blomman är trumpetformad och kan bli upp till 15 cm i omfång. Alla plantans delar är giftiga vid förtäring.
 

 

 

SPIKKLUBBA Datura metel, Triple purple     ettårig

Detta är en en tre-dubbel Datura, som har lätt för att gro och också är lätt att odla. Har underbara blommor!
De väldoftande blommorna slår ut på kvällen. Blomman är trumpetformad och kan bli upp till 15 cm i omfång. Alla plantans delar är giftiga vid förtäring.
 

   

SPIKKLUBBA, Datura metel ’Blackcurrant’                                          Dessa blommor är riktiga skönheter. De är vita med dubbel o trippel svart till mörklila stjärna. Mycket enkla att odla och lättskötta. De mycket väldoftande blommorna öppnar sig varje kväll och fortsätter blomma fram till det blir frost. Utslagna blommar de i 3-4 dagar. Bestnr: 071.Såråd finns under S i listen Hur du sår dina frön.

 

SPIKKLUBBA, DATURA Discolor, Blue Eyed                            Denna Datura är ganska svår att hitta frön till. Färgen är vit med mörkt blå-lila svalg. De väldoftande blommorna slår ut på kvällen. Blomman är trumpetformad och kan bli upp till 15 cm i omfång. Bestnr: 049. Såråd finns under S i listen Hur du sår dina frön.

 
 
     

ÄNGLATRUMPET, Brugmansia 'Painted Lady' x 'Pink Smitty'

Änglatrumpeten har fått sitt namn efter de stora, himmelskt doftande, trumpetformade blommorna, som hänger ner från bladverket. Planterad i kruka med mycket plats för rötterna och i ett soligt läge, kommer den att växa sig stor och fin o blomma oavbrutet under sommaren. Övervintras inomhus.
Dessa frön är en korsning mellan två hybrider. Du får alltså fram en helt egen sort, när du sår ett av dessa frön. Kan bli jättespännande! Korsning har skett emellan:
 'PAINTED LADY' -  en vacker, enkelblommande. mörkrosa sort, som blommar rikt med flera blomsterflor och
'PINK SMITTY' -  en underbar, medelstor, dubbel rosa Brugmansia, en hybrid från Ludger Schneider. Växer bra i kruka och kommer med våg efter våg av fantastiska, mörkrosa blommor.